lezing

Panelgesprek met Annelies Verbeke en Liz Waters 29/03/2022

Op dinsdag 29 maart nam ik, samen met auteur Annelies Verbeke en haar vertaalster Liz Waters, deel aan een panelgesprek over literair vertalen op de Campus Sint-Jacob van de KU Leuven in Antwerpen. In het publiek waren studenten uit Antwerpen, Utrecht en Leuven aanwezig. Het panelgesprek werd ingeleid door Jack Mc Martin, die kort inging op de Vlaamse literatuur in vertaling, en gemodereerd door Tom Toremans. Annelies Verbeke is momenteel writer-in-residence aan de KULeuven.

Symposium 'De nazaten van Confucius' 19 mei 2021

Op 19 mei nam ik deel aan het symposium 'De nazaten van Confucius', in het kader van de Lentecyclus georganiseerd door het Academisch Cultureel Forum van de KVAB.  De andere deelnemers waren Mark Eyskens, Willy Vande Walle en Marc Van Craen, en moderator was Jan Hautekiet. Het hele gebeuren werd gestreamd vanuit het Paleis der Academiën in Brussel, en de opname is te bekijken op YouTube.

Lezing Camera Japan over oorlog en patriottisme in de Japanse film (3/10/2020)

Voor het eerst sinds maart, toen alles werd afgelast vanwege corona, zou ik me het podium op wagen voor een lezing, en wel op 3 oktober om 13:00 in LAB III in Amsterdam tijdens het Camera Japan Festival, voorafgaand aan de film Conflagration (Enjo) van Kon Ichikawa, die is gebaseerd op de roman Het gouden paviljoen van Yukio Mishima (zijn spectaculaire harakiri vond precies een halve eeuw geleden plaats).

Murakami-nacht "1q84"

Op 26 juni verscheen de Nederlandse vertaling van Boek 1 en Boek 2 van Haruki Murakami's ""1q84"" (De vertaling van Jacques Westerhoven is de eerste in een westerse taal; de Engelse wordt pas in de herfst van 2011 verwacht).

Naar aanleiding van dit verschijnen, vond er op vrijdag 25 juni een Murakami-nacht plaats in Amsterdam (boekhandel Selexyz Scheltema).

Tussen 22:00 en 24:00 waren er bijdragen van Abdelkader Benali, Christine Otten en mezelf. Vanaf middernacht startte de verkoop van het boek.

Subscribe to lezing